موهای زائد ما هر روز و هر هفته رشد میکنند و ما مجبوریم به روشی آنها را از بین ببریم. بعضی از این روشها سریع هستند و در وقت ما صرفهجویی میکنند در حالی که بعضی دیگر وقتگیرند. برخی درد کمی دارند در حالی که بعضی دردناکاند. برخی تاثیرات بلند مدت دارند در حالی که بعضی از روشها باید در فواصل زمانی کوتاه، دوباره تکرار شوند.
هر کدام هم عوارض و مزایا خود را دارند. در این نوشته قرار است 6 روش از بین بردن موهای زائد را بررسی کنیم تا شما راحتتر بتوانید تصمیم بگیرید که کدام روش برایتان مناسب تر است.
این روش، یکی از دم دستیترین و سادهترین روشی هایی است که هر کسی برای از بین بردن موهای زائد خود از آن استفاده میکند. شیو کردن همان از بین بردن موهای زائد بدن به کمک تیغ است. تیغ، موهای سطح پوست را میکَنَد و از بین می برد ولی نمیتواند به ریشهی موها دسترسی داشته باشد بنابراین نتایج آن کوتاه مدت است و بعد از چند روز دوباره سر و کلهی موهای زائد پیدا میشود. شیو کردن در اکثر مواقع بدون درد است البته به شرطی که حین انجام کار، پوستتان را نبُرید. همچنین اصلاح با تیغ یک روش سریع برای از بین بردن موهای زائد است اما اصلاح مکرر میتواند باعث ایجاد موهای زیرپوستی، التهاب، جوش، سوزش، قرمزی و حساسیت بر روی پوست شود.
این روش ماندگارتر از اصلاح به کمک تیغ است و مدت زمان بیشتری طول میکشد تا موهای زائد دوباره رشد کنند. نحوهی کار به این شکل است که شما مادهی موبر را که معمولاً به صورت ژل، کرم یا لوسیون است، طبق دستوری که بر روی محصول یا جعبهی آن نوشته شده روی پوست خود میزنید و مدتی صبر میکنید و بعد پوستتان را میشویید و خشک میکنید.
این نکته را به خاطر بسپارید: اگر برای اولین بار میخواهید از یک مادهی موبر استفاده کنید لازم است ابتدا آن را تست کنید.
مراحل تست کردن بسیار ساده است و به این صورت انجام میشود: مقدار کمی از ماده موبر را در ناحیهای که میخواهید موهای زائد از بین برود بمالید (مثلا دست یا پا) و مطابق دستورالعمل روی محصول منتظر بمانید. اگر در این فاصله سوزشی بر روی پوست خود احساس کردید، احتمالاً به موبر حساسیت دارید. فوراً آن را بشویید و دیگر از آن استفاده نکنید. اما اگر پوست تان سوزشی نداشت، به احتمال زیاد به محصول واکنش بدی نشان نداده است. با این حال برای استفاده مجدد عجله نکنید. 24 ساعت دیگر منتظر بمانید تا اطمینان بیشتری حاصل کنید و اگر پوستتان در این فاصله واکنشی نداشت، از محصول استفاده کنید.
توجه کنید که برای بار اول، ماده موبر را بر روی نواحی حساس بدن مثل ناحیه بیکینی امتحان نکنید.
مواد موبر معمولاً بوی خوبی ندارند. اگر در حمام از این محصولات استفاده میکنید، گاهی چنان بوی نامطبوع و شدیدی دارند که سایر افراد بیرون از حمام مثلاً کودکان را نیز آزار میدهند. پس اگر کودکی دارید، شاید لازم باشد به این نکته هم توجه کنید.
اگر بعد از استفاده پوست تان دچار التهاب، سوزش، خارش یا درد شد، باید بلافاصله آن را بشویید و برای سایر نواحی بدن استفاده نکنید. در ضمن، نباید از مواد موبر بر روی پوستی که ملتهب است یا زخم دارد، استفاده کنید.
این روش نسبت به دو روش قبل کمی سختتر است و برای یادگیری آن نیاز است تمرین کنید. نحوهی انجام کار به این صورت است که شما موم را به نقطهای که مد نظر دارید می مالید و بعد از چند ثانیه به سرعت آن را جدا میکنید. دوام استفاده از موم نسبت به شیو کردن یا استفاده از مواد موبر، بیشتر است و نتیجه میتواند تا چندین هفته هم باقی بماند. البته این روش درد زیادی دارد و برای افرادی که آستانه تحمل درد پایینی دارند میتواند سخت و آزاردهنده باشد. یکی از روشهای کاهش درد استفاده از کمپرس یخ است. پوستی که به تازگی اپیلاسیون شده ممکن است برای مدت کوتاهی پس از اپیلاسیون قرمز شود و سوزش داشته باشد.
اپیلاسیون ممکن است عوارض جانبی هم داشته باشد که در اینجا به تعدادی ازآنها اشاره میکنیم:
▪عفونت فولیکول مو (فولیکولیت)
▪ایجاد جای زخم (اسکار)
▪تغییر رنگ پوست در ناحیهی اپیلاسیون شده
▪ایجاد موهای زیرپوستی
شاید برای شما هم این سؤال پیش آمده باشد که آیا شرایطی وجود دارد که بهتر باشد از اپیلاسیون استفاده نکرد یا آن را به تاخیر انداخت؟ باید بگوییم بله! در بعضی از مواقع اگر اپیلاسیون انجام ندهیم بیشتر به نفع ما خواهد بود. ما در اینجا به تعدادی از آنها اشاره می کنیم:
▪اگر در حال مصرف ایزوترتینوئین (دارویی برای درمان آکنه شدید) هستید یا در 6 ماه گذشته از آن استفاده کردهاید، نباید از اپیلاسیون جهت رفع موهای زائد خود استفاده کنید.
▪اگر از آنتیبیوتیک استفاده میکنید، بهتر است اپیلاسیون نکنید.
▪اگر از ترینوئین (همچنین به عنوان اسید رتینوئیک) استفاده میکنید بهتر است اپیلاسیون نکنید چون این داروها پوست را نازک و حساس میکنند و وقتی که موم را با سرعت برمیدارید، ممکن است پوست آسیب ببیند و پاره شود.
اگر قصد دارید جهت انجام اپیلاسیون به سالنهای زیبایی مراجعه کنید، چند نکته برایتان آماده کردهایم که حتماً باید آنها را مد نظر داشته باشید تا تجربهی خوبی از انجام اپیلاسیون به دست آورید:
▪حتماً مسئول سالن را از تمام داروهایی که مصرف میکنید آگاه کنید.
▪از بهداشت محیط و کارکنان اطمینان حاصل کنید. بخشی از این اطلاعات را میتوانید با خواندن نظرات و تجارب سایر مشتریها بدست آورید.
▪روزی که قرار است اپیلاسیون انجام دهید، اندازهی موهای زائد بهتر است حدوداً 6 میلی متر (به اندازه یک دانۀ برنج) باشد.
بهتر است کارکنان سالن از کاردک چوبی یک بار مصرف برای انجام اپیلاسیون استفاده کنند.
▪تست کنید که آیا موم با پوست شما سازگار است یا به آن حساسیت دارید (در همین نوشته، نحوهی انجام تست را توضیح داده ایم).
▪پیش از اپیلاسیون پوست باید تمیز باشد و نباید محصولات پوستی و آرایشی بر روی آن باشد تا موم بهتر بتواند به آن بچسبد.
این روش معمولاً برای از بین بردن موهای اطراف ابرو، پشت لب و به طور کلی صورت مورد استفاده قرار میگیرد.
بندانداختن شامل چرخاندن دو نخ پیچ خورده روی موهای زائد است و در نتیجه با این کار، موها کنده میشوند.
این روش به اندازهی شیو کردن با تیغ آسان نیست و لازم است برای یادگیری آن وقت صرف کنید چون اگر بیتجربه باشید و مثلاً بخواهید موهای اطراف ابروهای خود را بند بیندازید، ممکن است به صورت نامتقارن این کار را انجام دهید.
بند انداختن، پوست را به مقدار بسیار کمی تحریک میکند بنابراین میتواند گزینهی مناسبی برای پوستهای حساس یا مستعد آکنه باشد. رفع موهای صورت با بند جزو روشهای سریع به حساب میآید و نتایج آن میتواند 4 تا 5 هفته باقی بماند.
متخصصان، لیزر را به ریشه مو (فولیکول) میتابانند و به این شکل موها از بین میروند. دوام این روش بسیار زیاد است. برای انجام آن شما نیازی به آموزش ندارید؛ فقط کافیست به یک کلینیک معتبر مراجعه کنید و در آنجا متخصصان این کار را برایتان انجام میدهند. به این نکته توجه کنید که لیزر، برای افرادی که موهای زائد بدنشان بلوند، خاکستری، سفید یا قرمز است، گزینهی چندان مناسبی نیست چون نمیتواند موهای رنگ روشن را به درستی هدف قرار دهد (اگر موهای زائد شما رنگ روشنی دارد، نگران نباشید چون می توانید برای از بین بردن آنها از الکترولیز استفاده کنید).
اما اگر موهای زائد تیرهای دارید، انجام لیزر می تواند روش مناسبی باشد. ما در یک مطلب کاملتر، به لیزر موهای زائد، عوارض و فواید آن و مراقبتهای قبل و بعد از لیزر پرداختهایم و شما میتوانید با خواندن آن، اطلاعات بیشتری کسب کنید.
[ مطلب مرتبط: عوارض و فواید لیزر موهای زائد و مراقبت های قبل و بعد ]
در این روش، جریان الکتریکی به فولیکول مو ارسال شده و در طول چند جلسه، رشد مجدد موهای زائد برای همیشه متوقف میشود.
میدانیم لیزر معمولاً اثر کمتری بر روی موهای زائد روشن دارد اما الکترولیز، در بیشتر مواقع بر روی انواع موها از جمله موهای رنگ روشن، مؤثر است و میتواند آنها را از بین ببرد.
از آنجایی که الکترولیز به صورت تک به تک هر فولیکول مو را هدف قرار میدهد، برای نواحی کم وسعت بدن، مثل صورت، مناسبتر است. اما لیزر، موهای زائد را به صورت دستهای از بین میبرد و برای قسمتهای بزرگ بدن مثل پاها، دستها، کمر و … مناسبتر است.
[ مطلب مرتبط: مقایسه لیزر موهای زائد با الکترولیز | کدام بهتر است؟ ]
تمامی حقوق محفوظ و متعلق به وبسایت نشاطا است